Mars Retrograde

Leuk dat je dit leest!

 

Mars hoort bij het dierenriemteken Ram. En Ram is het eerste van de twaalf tekens die we hier, in het westen, in de astrologie hanteren. Ram is het teken van de lente, verbonden met het oosten van het leven. Daar waar de zon opkomt, waarmee een dag begint.
Alles gaat in knop in de mars periode en je ziet de natuur per dag groeien, blij dat de koude en daarmee de stilte van de winter, het noorden, is verdwenen.
Vuur is wat we nodig hebben om een nieuw seizoen op te laten bloeien en Mars vertegenwoordigt dan ook uitgaande vuur energie.
Als je weet dat rammen met elkaar het gevecht aangaan en doorvechten tot er een van de twee daarbij om het leven komt dan kan je bedenken dat Mars zich prima op zijn plek voelt bij het teken Ram.
Mars is de meest robuuste planeet van allemaal en gaat over mannelijke principes als macht en seksualiteit. Met Mars is er altijd sprake van tumult. Mars gaat ook over wat voor werk je kiest en waarom.
In de oudheid aanbad men deze robuuste planeet om zijn strijdlust, zijn moed en kracht.
Mars vertegenwoordigt eigenschappen als moed, levendigheid, vertrouwen, integriteit, positivisme, optimisme en een sterke zelfexpressie.

 

Eén keer in de twee jaar loopt deze planeet retrograde, meestal niet met al te grote gevolgen, maar dit jaar staat hij in zijn eigen teken en is het heel goed voelbaar. Slechts een keer in de ongeveer dertig/ veertig jaar komt deze planeetstand voor. (De laatste keer dat deze was in 1988 en toen viel de Berlijnse muur… De volgende keer zal pas weer in 2067 zijn.)!
De voelbare energie van Mars, normaal naar buiten gericht, richt zich nu naar binnen.
Dat kan maken dat issues als boosheid, gebrek aan zelfdiscipline, gebrek aan eigenwaarde, gevoelens van wrok, angsten en escape gedrag voor kunnen ko-men. Positief gezien is het juist een hele mooie tijd om angsten los te laten en/of te besluiten een andere weg te nemen!

Nieuwsgierig geworden. Download hieronder mijn e-book.

Dankbaar

Ik verwelkom je graag bij een mentaal APKaatje!

Ik ben buitengewoon dankbaar voor mijn helende gaven en voor mijn beëdiging tot healingmedicinecarrier. Beëdigd om te mogen healen naar eigen inzicht met de twaalf oeroude Siberische Sjamanistische methoden die gebruikt werden door Sjamanen in Siberië. Al jong gefascineerd door cijfers en sterren is het niet verwonderlijk dat ik astrologie en numerologie ben gaan doen. Van mijn leraressen Marjolijn de Jong (astrologe) en Marijke Tierie (numerologe, medium, paragnost en astroloog) heb ik veel geleerd over sterren en cijfers. Maria Riemen leerde me om rechtstreeks met ‘boven’ in contact te staan en te blijven. Ik heb vele leraren op mijn pad en ze zijn stuk voor stuk grote voorbeelden. Bij expertise kan je lezen wat ik nog meer heb gedaan en ik verwelkom je graag voor een Mentaal APKaatje.